Hvorfor Norge bør innføre passkontroll ved grensene

En sak Kystpartiet lenge har vært opptatt av, er at Norge bør melde seg ut av Schengen-samarbeidet og opprette passkontroll ved grensene. Her kan man lese et gammelt blogginnlegg hvor Bjørn Borch (som er hovedstyremedlem i Kystpartiet) påpeker at Norges deltagelse i Schengen-samarbeidet gjør at Norge ikke har mulighet til å stanse illegal innvandring: http://kystpartiet.vgb.no/2009/02/14/frp-og-illegal-innvandring-2/index.html.

Passkontroll ved grensene vil være viktig for å hindre illegal innvandring. Det vil være vel så viktig for å stoppe det som neppe kan betegnes som innvandring, men som bedre kan betegnes som kriminelle tilreisende. Med de økonomiske forskjellene som er mellom Norge og land som ligger relativt nær, er incentivene så avgjort til stede for utenlandske kriminelle til å begå vinningskriminalitet i Norge.

En oversikt som viser noe av omfanget, finner vi i denne artikkelen i aftenposten: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/1200-utenlandske-kriminelle-utvist-sa-langt-i-ar-7259553.html.  Jeg vil her også ta med et enkelttilfelle som illustrerer viktigheten av grensekontroll.

I boken Rikets tilstand (2007) skriver Stein Morten Lier blant annet om en russisk kvinne som ble tvunget til prostitusjon og ført til Norge. Noe av det denne kvinnen ble utsatt for, kan du lese om her. I Rikets tilstand kan vi også lese om noe av det som skjedde etter at noen av bakmennene bak menneskehandelen ble avslørt i Oslo og stillet for retten. Av de fire mennene som ble dømt i saken, fikk tre fem års fengselsstraff, mens en fikk lengre straff. De tre ble utvist fra Norge etter endt soning (en døde av lungekreft).

Forfatteren forteller at kvinnen i ettertid har fryktet mennene som hun vitnet mot. Om en av de to utviste fortelles det at han har forsøkt å komme seg inn i EØS-området flere ganger, men blitt stoppet på grensen. Og det legges til at snart er de baltiske landene en del av Schengen, og da er det fritt frem. I dag, i 2014, er de baltiske landene medlemmer av Schengen.

Erik Strand

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s