Et innlegg Tønsbergs Blad ikke ville publisere

Den 27. juli 2014 sendte undertegnede et leserinnlegg til Tønsbergs Blad. For ordens skyld vil jeg nevne at innlegget kun var skrevet på vegne av meg selv og var ikke et innlegg for Kystpartiet i Vestfold. Samtidig kom jeg i innlegget inn på hvorledes avisene i Buskerud (med Hallingdølen som hederlig unntagelse) ikke engang ville ta inn leserinnlegg jeg sendte som stortingskandidat for Kystpartiet i Buskerud i 2013. Under kan man lese innlegget i sin helhet:

«Når media sensurerer

Som 1. kandidat for Kystpartiet i Buskerud ved fjorårets valg fikk jeg bekreftet at det slett ikke er alle aviser som vil publisere innlegg fra alle. Hverken Laagendalsposten eller Drammens Tidende (DT) ville trykke et kortfattet innlegg jeg skrev om maktmisbruk i Norge. DTs samfunnsredaktør begrunnet å ikke trykke innlegget mitt med at det jeg skrev, manglet faktagrunnlag. Jeg har i e-post oppfordret samfunnsredaktøren til å komme med belegg for den påstanden – uten å få svar.

Da jeg så la inn et innlegg og kommenterte at DT ikke ville trykke leserbrev fra en stortingskandidat, på Ringerikes Blads Origo-sone på internett, ble sågar det innlegget fjernet.

Den 26. juli ble jeg igjen sensurert på et forum i nabofylket, MidtiBuskerud.no. Med utgangspunkt i en artikkel i lokalavisen Bygdeposten, hvor stortingsrepresentant Morten Wold (FrP) hadde uttrykt bekymring for flere lokale barnevernssaker, viste jeg til at den samme Wold tidligere som journalist i DT hadde kommet med grove usannheter da Bygdeposten publiserte flere artikler om alvorlig maktmisbruk i Norge i 2000. Ikke lenge etter ble innlegget fjernet. Vertskapet begrunnet det med at innlegget kunne være «en tanke for person-rettet».

Konsekvensen av en slik sletting av innlegg blir at leserne får et feilaktig og uimotsagt bilde av virkeligheten når det gjelder spørsmål om maktmisbruk og rettssikkerhet i Norge.

Erik Strand
Tjøme»

Tiden gikk uten at jeg så innlegget på trykk. Den 9. september sendte jeg en e-post og spurte om Tønsbergs Blad ville trykke innlegget. Jeg fikk til svar at Tønsbergs Blad ikke kunne se å ha mottatt innlegget på e-post fra meg og, man lurte på om jeg var sikker på om e-posten var kommet frem. Jeg sendte så innlegget på nytt. Igjen gikk ukene uten at jeg så innlegget på trykk. Den 21. januar i år sendte jeg på ny spørsmålet til Tønsbergs Blad om de ville publisere innlegget. To dager senere fikk jeg dette svaret fra redaktør Morten Wang:

«Hei

Tønsberg Blad er en lokalavis for Tønsberg-distriktet, og prioriterer derfor den lokale debatten. Dette innlegget hører hjemme i Buskerud. Det er forklaringen på at det ikke er, eller kommer til å bli brukt i TB.

Med vennlig hilsen

Morten Wang

redaktør

Mediahuset Tønsbergs Blad»

Ad begrunnelsen for ikke å trykke innlegget: Tidligere har både undertegnede og andre fått på trykk leserinnlegg om nasjonale så vel som internasjonale saker. Så får vi se om avisen fremover er konsekvent og bare trykker leserinnlegg om saker med lokal tilknytning.

En nyttig ting kom ut av forsøkene på å få et innlegg på trykk i Tønsbergs Blad. Nå vet vi at Tønsbergs Blad er har tatt skrittet til å bli like selektiv når det gjelder leserinnlegg som noen aviser jeg lærte bedre å kjenne som stortingskandidat i 2013.

 

Erik Strand

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Et innlegg Tønsbergs Blad ikke ville publisere

  1. Tilbaketråkk: Slettet på VG Debatt | Kystpartiet i Vestfold

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s