Fylkesvalgprogram 2015-19

Lørdag 21. mars avholdt Kystpartiet i Vestfold årsmøte i Semsbyen. Her gjengir vi programmet for fylkestingsvalget 2015 som ble vedtatt på årsmøtet.


Program for Kystpartiet i Vestfold for perioden 2015 – 2019

Samferdsel 

Kystpartiet i Vestfold vil prioritere fastlandsforbindelse fra Nøtterøy via Stokke.

Kystpartiet i Vestfold går inn for at ny jernbanetrasé lokaliseres til ett av de vestlige alternativene, ikke Bakkenteigen.

Nei til bompenger – ja til å bruke bensinavgiften på 5 kr. Pr. liter til vei.

Kystpartiet er for at staten skal bruke mere av oljeinntektene på infrastruktur. Det vil ikke være forbruk, men forsvarlig investering som ikke trenger å være inflasjonsdrivende, noe lokal- og fylkespolitikere kan bruke i sin argumentasjon overfor nasjonale myndigheter. Det vil gjøre det lettere å ta til orde for statlig satsning på utbedring av Vestfoldbanen eller broforbindelse over Oslofjorden.


Naturvern – arealplanlegging – byutvikling 

Vestfolds særpreg som et fylke med mange små og middels store byer og tettsteder må tas vare på og videreutvikles for fremtiden.  Det må unngås at ny bebyggelse planlegges på en slik måte at byene på lengre sikt vokser sammen. Kystpartiet i Vestfold er positiv til å bygge nye tettsteder eller bygge ut eksisterende tettsteder. I planleggingen av byer og tettsteder må estetiske hensyn vektlegges.

Kystpartiet ser det som viktig å prioritere jordvernet.

Kystpartiet i Vestfold vil ikke åpne for kjøpesentre langs E-18.


Økonomi

Kystpartiet er mot eiendomsskatt.


Utdannelse 

Frafall i den videregående skolen er blitt et økende problem. Et praksisprosjekt i Aust-Agder har gått ut på at skoletrette elever fra ungdomsskolen får mere praksis og mindre teori når de starter på videregående skole. Dette prosjektet har gitt gode resultater, og Kystpartiet i Vestfold vil at fylkeskommunen skal ta initiativ til et slikt prosjekt også i Vestfold.


Demokrati og rettssikkerhet

Kystpartiet går inn for at fylkeskommunen skal iverksette tiltak for å informere allmennheten om maktmisbruk som ikke omtales i media. Ved å arrangere seminarer om korrupsjon og maktmisbruk i Norge og invitere personer og organisasjoner med kunnskap på dette området kan fylkestinget i Vestfold gi et viktig bidrag til et reelt demokrati.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Fylkesvalgprogram 2015-19

  1. Tilbaketråkk: Samferdselspolitikk for fremtiden | Kystpartiet i Vestfold

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s