Slettet på VG Debatt

10. april skrev jeg et innlegg på avisen VGs debattforum http://vgd.no/ og opplyste om Kystpartiet i Vestfolds åpne møte 2. mai. Temaet for møtet er korrupsjon og maktmisbruk i Norge, og jeg skrev noen ord om temaet.

Det gikk ikke lang tid før innlegget var slettet. Jeg sendte så en e-post til VG Debatts moderatorteam og spurte om årsaken til at innlegget ble slettet. Dagen etter mottok jeg følgende svar:

«Hei

Hei, når hele temaet slettes, er det vanskelig å vite sikkert senere hva slettingen skyldes. Det kan være at noen andre brukere kranglet etc.»

14. april la jeg inn det samme innlegget (med noen små endringer) på VG Debatt. Også denne gangen ble innlegget fjernet etter mindre enn en time. Denne gangen kunne jeg logge meg inn på min profil på VG Debatt og se at det ikke var kommet noen replikker på innlegget mitt før det ble slettet. Altså var det mitt innlegg og ikke noe annet moderatorene hadde slettet. Jeg skrev så et svar på e-posten fra moderatorteamet og pekte på dette. Som vedlegg la jeg ved kopi av innlegget mitt. Jeg gjentok spørsmålet om hvorfor innlegget ble slettet. Jeg har til nå ikke mottatt svar.

16. april forsøkte jeg en tredje gang å skrive om Kystpartiet i Vestfolds åpne møte. Også denne gangen ble innlegget raskt fjernet. Under gjengir jeg innlegget som ble slettet 14.og 16. april:

«Maktmisbruk i Norge – Kystpartiet med åpent møte

 

Lørdag 2. mai arrangerer Kystpartiet i Vestfold et åpent møte hvor temaet er korrupsjon og maktmisbruk i Norge. Møtet starter kl. 13.00 og foregår i Eik samfunnssal i Jutulveien 9 i Tønsberg. Det blir blant annet foredrag ved tidligere stortingsrepresentant Erling Folkvord (Rødt).

 

 

 

Det er et svært viktig tema Kystpartiet i Vestfold tar opp på møtet, et tema som blir grovt forsømt i partipolitikken. Under gir jeg stikkordsmessig noen eksempler på hvor alvorlig temaet korrupsjon og maktmisbruk er:

 

– Bygdepost-saken. Denne saken gjaldt oppsigelsen av ansvarlig redaktør i lokalavisen Bygdeposten, som kommer ut på Vikersund. Oppsigelsen og den etterfølgende rettssaken satte en stopper for avslørende journalistikk som bygget på dokumentasjon fremskaffet av organisasjonen Fampo og Fampos leder Dag Hiåsen.

 

– I boken Vår korrupte hovedstad tar Erling Folkvord for seg flere saker hvor betydelige beløp har havnet på feil hender. For eksempel kan man lese at flertallet i bystyret i Oslo har solgt et tusentalls kommunale leiligheter på en måte som gav kjøperen en skattefri gevinst på mere enn 1,4 milliarder.

 

– Wiborg-saken. Boken Hvem drepte Jan Wiborg? anbefales – sammen med følgende artikkel fra ABC Nyheter: http://www.abcnyheter.no/nyheter/2014/08/28/tv-2-profil-fusket-i-reportasje-om-gardermoen-varsler

 

– Vi har i Norge hatt en del stygge justismord. Ikke alle er blitt gjenopptatt. Jeg vil her spesielt nevne Torgersen-saken. Grunnen til at jeg nevner den saken spesielt, er hvilke personer som har vært involvert i spørsmålet om gjenopptagelse. Professor Ståle Eskeland har i en utredning (se http://torgersensaken.no/kommisjonens-sviktende-grunnlag-eskeland/) konkludert med at Gjenopptakelseskommisjonen begikk grove feil da den avslo Torgersens begjæring om gjenopptagelse. Blant kommisjonens medlemmer den gangen finner vi blant annet tildligere PST-sjef Janne Kristiansen og tidligere politidirektør Øystein Mæland.

Jeg håper mange finner veien til Tønsberg 2. mai.»

Hva det er med dette innlegget som er i strid med VG Netts regler, kan man lure på. Med denne slettingen har vi uansett fått et nytt eksempel på at visse temaer er uønsket debattert i media. For mere bakgrunn kan man lese dette blogginnlegget:

https://kystpartietvestfold.wordpress.com/2015/02/09/et-innlegg-tonsbergs-blad-ikke-ville-publisere/

Erik Strand

Fylkesleder, Kystpartiet i Vestfold

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s